sunnuntaina, heinäkuuta 02, 2006

Sukellusviikonloppu Hangossa

Helsingin sukelluskeskus järjesti sukellusviikonlopun Hangossa nyt viikonloppuna. Tässä pari kuvaa.

Kohteet olivat keulakuva-hylky, tykkilavetit, Ytterkob ja hylky lähellä tykkilavetteja.

PS. Osa kuvista on kuvattu raaka-muodossa ja loput .jpg-tiedostoina. Ei ole lainkaan vaikeaa havaita kummat on kumpia.

EDIT: Huomasin tässä katsellessani toisella koneella blogia että värisäädöt kuvissa ovat aika hirveät. Tarkoittanee sitä että läppärin uusi-hieno-ja-korjattu-näyttö toistaa värit jotenkin kummallisesti.



























PS2. Uusia lintuhavaintoja; haarapääsky

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia kuvista!

Oli hyvä viikonloppu, leppoisaa sukeltamista ja leppoisaa after divea. Sääkin suosi, joten mitä sitä muuta voisi toivoakaan...

Anonyymi kirjoitti...

en saanut ainakaan tällä koulun koneella yhdestä kokeilemastani kuvasta exif-infoja ulos. Millasella isolla veden alla joutuu kuvaamaan, riittääkö valo mihinkään?

Unknown kirjoitti...

JPG:llä kuvatessa käytän ISO800:aa, mutta raakana kuvatessa laitteeseen ei voi valita ISO-lukuja. Tämä tarkoittanee sitä että koko ISO-hötäkkä on jollain DSP-sirulla toteutettu, eli pääsen vähintään samaan tulokseen todennäköisesti kuvaamalla kaiken raakana. Myös kohinaa on raakakuvissa paljon vähemmän. Yritin vähentää kohinaa JPG-kuvissa selektiivisella Gauss-suotimella, mutta tulokset eivät ole kauhean hyviä.
Kaikki kuvat on muuten kuvattu ilman salamaa, vaikka sitä yleensä käytetään veden alla lähes aina. Kamerassa kiinni oleva valo ei kuitenkaan toimi lainkaan koska kaikki valo heijastuu lähellä olevista hiukkasista ja tuloksena on kokonaan valkoinen kuva. Pitäisi olla erillinen salama.

Anonyymi kirjoitti...

nuo väriongelmat saattavat myös johtua siitä, että koneella on käytössä eri väriprofiileja. Minulla suurin osa ongelmista ratkesi kun otin sekä näyttöön että ohjelmistoon käyttöön saman Adobe RGB-profiilin.