tiistaina, syyskuuta 02, 2008

Saksan omituisuuksia

  1. Nettipankissa ei voi kirjata laskuja maksettavaksi kauemmaksi kuin kahden kuukauden päähän. En siis voi, esim., laittaa vuokraani maksuun valmiiksi koko vuodeksi eteenpäin.
  2. Monet suuret kaupat, pienemmät raviontolat yms. eivät hyväksy luottokortteja.
  3. Osoitteissa ei mainita katuosoitteen lisäksi asuntonumeroa, vaan ainoastaan vastaanottajan sukunimi. Samoin ulko-ovissa ei ole useimmuten mitään merkintää, kuten asunnon numeroa tai sukunimeä.
  4. Autobaanalla ajetaan hurjaa kyytiä, mutta onnettomuuksia on keskimäärin vähemmän kuin esim. jenkkien interstate-teillä.
  5. Laajakaista-yhteyttä ei saa kotiin ilman perinteistä puhelinliittymää. Mitä minä sillä teen?
  6. Kiipeilyyn liittyvä inside-juttu; Helppojen sportti-reittien ensimmäinen pultti on usein korkealla, joskus peräti 11m korkeudessa (ks. myös tämä uutinen). Mikä juttu tää on? Ovatko helppoja reittejä kiipeävät jotenkin (läskillä?) paremmin suojattuja loukkaantumisilta?
  7. Jos ostat kaupassa ostoksesi käteisellä, saat todennäköisesti takaisin läjän pikkukolikoita (1snt, 2snt ja 5snt), joilla ei tee yhtään mitään. Monet paikat eivät edes ota niitä vastaan koska ne ovat niin hankalia, mutta silti niitä tyrkytetään kaupoissa.
  8. Saksalaiset osaavat keskimäärin huonosti englantia. Väittäisin että kaksi kolmesta suomalaisesta kykenee kommunikoimaan englannin kielellä, mutta alle yksi kolmasosa saksalaisista kykenee samaan. Ja suomalaiset sentään puhuvat yleensä edes auttavasti myös ruotsia.
  9. Lisää kiipeilyyn liittyviä inside-juttuja; Sekä HMS-solmu että laskeutumiskasi ovat ihan normaaleja varmistustapoja joita opetetaan peruskursseilla. Tupla-kasia käyttävät vain vasta-alkajat. Ankkuriksi riittää yksi pultti. Varmistuslasit (sellaiset prisma-hässäkät) ovat ihan tavallisia. Kypärät eivät ole cooleja.
  10. Mistä tulikin mieleeni eräs suosikki; Saksalaiset käyttävät lainasanoja englanninkielestä ääntäen ne samalla tavalla hassusti vääntäen kuin Arnoldi Kvartsinikkari; Cool. Ja joka kerta minä olen kuolla nauruun!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saksassa reissatessa on aina ja yhä uudelleen ihmetyttänyt juuri tuo luottokorttien hylkiminen. Onko mitään järkeä kantaa televisiota ostaessa tonnia taskussaan? Miksi taksit eivät hyväksy edes yleisiä luottokortteja kuin erikseen etukäteen tilaamalla?

Seppo Rätyä mukaillen: Saksa on outo maa. :)

Tsemppiä ja työn iloa!

Unknown kirjoitti...

Minulle on selitetty että se liittyy luottokorttifirmojen hinnoittelupolitiikkaan, eli että Saksassa luottokortin käyttö olisi jollain tavalla kalliimpaa kuin muualla maailmassa. Tämä vain ei oikein ole tarkastelua kestävä argumentti, koska kai nyt kuka tahansa taloutta ymmärtävä luottokorttiyhtiön edustaja ymmärtäisi laskea hintoja, jolloin liikevaihto kasvaisi radikaalisti.