torstaina, kesäkuuta 15, 2006

Mahdottoman haluamisesta

Tässä viimeaikoina olen useaan otteeseen huomannut että monet, minä itse ja monet muut, tuntuvat aina haluavan sitä mitä ei voi saada. Tuntuu siltä että sitä aina haluaisi juuri sen naisen jota ei voi saada tai sen lomamatkan johon ei ole varaa. Miksi? Miksi en voisi haluta sitä mikä on ulottuvillani? Vai onko tässä kysmyksessä tilastollinen harha; ne asiat jotka haluan ja jotka myös saan eivät rekisteröidy muistiini?

Toinen vaihtoehto on että meidät on jotenkin geneettisesti koodattu haluamaan asioita joita meillä ei vielä ole, mutta jotka voisivat olla mahdollisia. Voisi kuvitella että tämä on ollut hyvä strategia ja ajanut ihmiset esimerkiksi tutkimaan kaukaisia maita jos sieltä löytyisi paremmat metsästysmaat.

Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään että tällaiset halut ovat lähtökohtaisesti mahdottomia, siksi turhia ja peräti haitallisia. Ne vievät huomion pois niistä asioista joita voi saada. En tietenkään kannata kunnianhimoisista suunnitelmista luopumista, mutta kaikki eivät voi olla astronautteja, supermalleja ja filmitähtiä. Mutta kaikki tämä ei kuitenkaan vastaa kysmykyseen miksi juuri ne naiset ovat kiinnostavimpia joita tietää ettei voi saada?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan tutulta kuulostaa. Mielenkiintoinen blog muuten sinulla ;)

Unknown kirjoitti...

Kiitos, kiitos!