torstaina, tammikuuta 04, 2007

Matkakuume

Nyt kun olen jo hyvän aikaa ollut Suomessa (vajaa kaksi kuukautta), alkaa matkakuume iskeä uudestaan. Tämä on minulle tyypillinen Tammikuun ilmiö - viimeksi aloin suunnitella Aasian matkaa. Tällä kertaa on vaikea jakautua niin moneen paikkaan kun olisi kiinnostusta. Pitäisi olla yksi Peter Pan matka, pitäisi olla yksi sukellusmatka, kuorolla on suunnitteilla yksi matka ja uusia maita pitäisi kerätä listalle. Selvästi matkoja pitäisi siis olla vähintään kaksi, käytännössä parempi jos olisi kolme.

Peter Panin matkoista on pitkään kiinnostanut Nepalin Annapurna. Vaellusta ja kevyttä vuorikiipeilyä, korkein korkeus 4200m. Eikö kuulostakin aika hienolta?

Kuoromatka on oma yksikkönsä viikko syyskuussa, eikä siitä voi paljon tinkiä. Sitä voisi laajentaa viikolla automatkaksi Euroopan läpi, mutta se on sitten sen ajan ongelma. Saa nähdä. Se vaikuttaa näihin muihin suunnitelmiin oikeastaan vain lomapäivien riittävyyden osalta. Kaksi viikkoa Nepalissa ja kaksi kuoromatkalla, tekee 24 lomapäivää, mutta kummatkin lomakauden ulkopuolella, joten päivä kuluu hieman vähemmän.

Tästä saattaisi vielä riittää kaksi viikkoa alkukesään, vaikkapa kesäkuulle. Silloin pitäisi päästä sukeltamaan, ja koska Nepaliin uppoa rahaan jo pelkkiin lentoihin, ei tämä voi olla kovin hintava matka. Se merkitsisi sitten lähinnä Välimerta tai Egyptiä. Jos lähden Välimerelle, olisi kohde todennäköisesti Kreikka, josta voisi jonain päivänä mukavasti vuokra-autolla käydä Albanian puolella, ja mahdollisesti myös Makedonia ja Montenegro. Silloin jäisi tuolla suunnalla vain Moldova jäljelle. Sen ehtii tehdä joskus myöhemmin :) ja tuossahan oli jo neljä uutta maata plus se Nepal joka tulisi Marraskuussa.

Kaiken tämän lisäksi tiedossa on yksi työmatka loppukeväällä, joten eiköhän tästä tule aika hyvä suunnitelma. Vuoden aikana viisi uutta maata, sukellusta, kiipeilyä ja lomailua.

Ei kommentteja: