tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Suorituskeskeisyys

Veljeni Kai onnistui kiteyttämään asian joka on minua jo pitkään häirinnyt. Minulla ei ole sille mitään luontevaa alustusta joten täräytän sen pöytään saman tien. Bisnesmaailma on suorituskeskeistä. Milloin pitäisi tienata lisää rahaa, milloin pitäisi tehdä uusia keksintöjä ja milloin saada valtaa, tehdä vihamielinen valtaus tai suoriutua järjettömästä aikataulusta hengissä. Näillä saavutetaan rahaa, patentteja, statusta, valtaa ja onnistumisen tunteita.

Suoritukseen liittyykin aina niiden mitattavuus. Usein sitä mitataan pankkitilin avulla tai autoja, purjeveneitä tai kesämökkejä vertailemalla. Onko elämä näin suoraviivaista? Voidaanko kaikkea mitata? Olisiko elämässä jotakin muutakin arvokasta? Äkkiä tulee mieleen perhe, ystävät, musiikki, espresson nauttiminen sunnuntai-aamuna, läheisyys jne.

Samalla tuntuu kuin olisi muuttunut entistäkin vihamielisemmäksi yritysmaailmaa kohtaan. Toisaalta luulen että se on enemmän ulosantini syy kuin todellisten asenteiden syy - olen lähinnä surullinen niiden puolesta, jotka eivät vielä ole nähneet "totuutta".

Ei kommentteja: