maanantaina, elokuuta 21, 2006

Kirjoittamisesta ja säveltämisestä

Luin Kiltin Tytön Blogia, josta päädyin Limingan taidekoulun sivuille ja siellä kirjoittajalinjan kuvaukseen. Sieltä löytyvä kuvaus opinnoista kirjoittamisesta oli mahtava.
...
Persoonallinen tyyli kehittyy ja kypsyy käytännön harjoittelulla. Oman ilmaisun etsiminen onkin opinnoissa etusijalla. Tekstistä alkaa löytyä kultakimpaleita kirjoittamisen työtapoihin ja prosessiin tutustumalla.

Samanhenkisessä seurassa kirjoittajaidentiteetti saa vahvistusta. Palautteen antaminen ja saaminen rohkaisevat oman persoonallisen kielen ja ajattelun löytämiseen. Oman ja muiden tekstien lukemisen ja arvioimisen taito paranee.
...


Tämä on sellainen yleiskuvaus taideopinnoista joka minusta on perusteltua! Erityisesti tuo "Oman ilmaisun etsiminen" on tärkeää. Oma kokemukseni sävellysopinnoista kompastui juuri tähän, tai siis, kompastui siihen että omaa ilmaisua ei saanut harjoitella. Harjoittelimme vain ja ainoastaan tekniikkaa: Muotoja, rakenteita, työkaluja. Kertaakaan ei mainittu mitään ilmaisusta. Plääh.

No, se leikki loppui lyhyeen, vaikka näin jälkeenpäin hieman harmittaa että se polku jäi käymättä loppuun saakka. Olisi pitänyt löytää joku toinen reitti perille, mutta turhautuminen esti sen.

Ei kommentteja: